maanantai 27. elokuuta 2012

Röllinurkka


Mainitsin ensimmäisessä postauksessani pelanneeni War of the Ringia ensimmäistä kertaa. Mainitsin myös, että itäläisteni liittolaisina löytyi pari luolapeikkoa. Puhutaanpa siis hetki peikoista.

Peikot ovat molemmissa sormusten herran vaihtoehto peleissä sangen hyödyllisiä. SBG:ssa ne tappavat heroja kuin vanhat tekijät (lepakko parvet auttavat tässä asiassa myös paljon.), kun taas WotRissa, niitä on vaikeahkoa tappaa perus rivimiehistöllä ja ne ovat lyömis järjestyksessä ensimmäisinä. Keskitetään aihealue tällä kertaa kuitenkin vain WotRiin ja mietitään peikkojen rooleja tässä lohkossa.

Jalkaväen tukija

Peikkona on suhteellisen huoletonta kävellä infantry rivistön vieressä ja ottaa nuolia vastaan pelottavan näköisenä kaverina. Keskimääräisesti nuolet rapisevat peikon nahkasta ulos Hard to killin tai Very hard to kill säännön ansiosta.

Mitä tämä sääntö tekee on, että peikkoon pitää saada 2 (R -arvon verran, mutta yhdelläkään peikolla ei ole R 3) ”haavaa” aikaiseksi jolloin pääsee heittämään taulukkoa siitä mitä tuleman pitää. Ykkösellä ei tapahdu mitään kun taas kutosella peikko kaatuu kuolleena maahan. Näiden väliset luvut taas antavat peikolle wound counttereita eri määrän ja 1 wound counter tuo +1 nopan lukuun seuraavaan hard to kill heittoon.Very hard to kill on käytännössä ihan sama, mutta antaa -1 nopan heittoon HOT heitossa, joka takaa sen että örmy ei kuole ensimmäisiin harhalaukauksiin.

Kun infantry hyökkää  tai joutuu hyökkäyksen kohteeksi voi peikko lähteä sivusta matkaan ja tulla vihollisen ensimmäisen komppanian sivustaan vieden näiltä automaattisesti 3 hyökkäystä. Peikolta löytyy myös 3 hyökkäystä (4 chargessa) + perus infantrya vastaan F6:lla saadaan usein pari lisähyökkäystä. Ei pidä myöskään unohtaa peikon heittoasetta, jolla saadaan rangessa ollessa helposti yksi hahmo tapettua. Näin ollen peikolla on ihan suht. hyvä mahdollisuus (infantryn tukemana) viedä yksinään yksi vihollisen support joukoista ennen kuin tämä pääsee edes antamaan extra noppaansa ja viemään vastustajalta vähintään 3 noppaa, joka auttaa huomattavasti taistelun voittamisessa.

Hurja taktinen trollaus


Yksinäinen susi

Itse en pahemmin tätä suosittele koska yksin rölli ei pysty tappamaan juuri muuta kuin sotakoneita ja jousiampujia. Infantry blokit saavat yksinään liikaa iskuja trollia vastaan ellei mokoma pääse yllätämään näiden takaa tai sivusta, mikä ei ole hurjan vaikeaa estää simppeleillä manöövereilla. Myös peikon charge bonus on kuitenkin vain +1, mikä taas voi hankaloittaa elämää isompaa infantry ryhmää vastaan. Varsinkin pikeillä varustetut infantryt kannattaa todennäköisesti kiertää kaukaa, koska se negatoi myös charge bonuksen  ja vie yhden nopan vaikka omaisit ylivertaisen F arvon näihin verrattuna.
Parastahan on varmaan tätä toteuttaa ainoastaan Maelstrom of Battle pelimuodossa, mikäli sattuu yhtään tuuria käymään deplossa omien joukkojen ja vihollisen joukkojen kannalla. Esimerkkinä vaikkapa, että peikko ja warmachine tulevat samalta reunalta.
Muutoin peikko on mielestäni vain ilmaisia pisteitä vastustajalle.


Jottei nyt aivan kuvattomaksi jäisi tämäkään postaus niin tässäpä 3 tänään uudelleen maalattua rölliä jotka koittavat sopia Easterlingien joukkoon ainakin basetukseltaan.

Ensimmäinen metallinen rölli nuijineen on fellowship of the ring ajan perua

Tämä keihäällä myöskin metallia oleva rölli taisi lähteä mukaani Two towersin aikoihin.

Viimeisimmän tulokkaan taisin ostaa muutamalla eurolla kaverilta, joka ei tätä tarvinnut. Tämä onkin ainoa muovi röllini.

Siinäpä koko konkkaronkka sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä.


Kaikki röllit maalattiin käyttäen yhtä väriä jonka jälkeen washausta.


Pienenä ot:na tähän loppuun, että selvisin näemmä kuudenneksi burning hammer cupissa  43pts. tuloksellani. Kaksi seuraavaa sijaa olivat molemmat vain pisteen tai kahden päässä. Ensi kerralla sitten paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti