tiistai 11. syyskuuta 2012

Sodan liekkejä ja maastonrakennusta


Huhheijaa! 
Blogiputkeni jäi näemmä hieman lyhyeksi muutama viikko sitten, mutta tästähän ei voi jatkaa kuin ylöspäin. Koitan tästä edes päräyttää ainakin yhden postauksen viikossa.  Mutta lässynläät sikseen;

Pöheikköä sodan liekeissä

Ostimme n. 1,5 viikkoa sitten kaverini kanssa puoliksi flames of warin aloitus pakkauksen nimeltä ”Achtung!”, jossa tuli sääntökirja, aloituslehtinen sekä 5 Tankkia, joista 3 oli M4A1 Shermaneja ja 2 Saksalaisten Stug G mallisia Tank huntereita.
 Jaoimme tankit siten, että itse otin Shermanit. Näiden maalaus oli ihan leppoista, koska 15mm skaalan tankkeihin riittää aika pitkälle yhdet päävärit jonka jälkeen vain washataan.

Pelasimme aloituslehtisen pelit pariin kertaan, että saimme suht hyvän käsityksen perus säännöistä. Viimeisessä scenariossa tarvittiin infantrya jolloin käytimme Warhammer fantasyssa tulevia neliöalustoja infantryna.

Peli tuntuu pahuksen nopea tempoiselta ja ihan mukavalta nopan heittelyltä. Tankit tuhoutuvat reeeilusti helpommin kuin esimerkiksi 40k:ssa, mutta tässä on myös mahdollisuus tankkien osuessa aiheuttaa paniikkia sen miehistössä, jolloin nämä juoksevat tankista ulos ja heittävät omalla vuorollaan moraaliap päästäkseen takaisin tankkiin sisälle.

Pelistä hurmioituneena halusin saada nopeasti semi hyvännäköistä maastoa peliin, jota voisi myös kuitenkin käyttää muissakin peleissä. Ensimmäisenä mieleeni juolahtikin metsä. Kävin ostamassa harraste liikkeestä 0,5€ maksavia puita muistaakseni 4 ja aloin suunnittelemaan palasia. materiaalit joita loppujen lopuksi käytin olivat:

  • kapalevy (foamboard)
  • Massa
  • Kyseiset puut (duh!)
  • hiekka
  • Citadelin glade grass
Lopputulos :

M4A1 Shermanit rymisevät pöheikössä


Elrond grindaa metsässä jättiläishämähäkkejä.

Vulkan He'stan perinteikkäästi etsimässä primarkin jättämiä artefacteja

Kaikki pöheiköt muodostamassa isomman area terrainin.

Lopputulos oli mielestäni ihan siedettävä ja maaston palat helppokäyttöisiä puiden irroitettavuuden vuoksi.

Tänä viikonloppuna Orivedellä järjestetään Härski Cup, joka on 2000pts. armeijoilla pelattava 40k mättö pelkillä purge the alien scenarioilla. Itse olen lähdössä matkaan Dark Eldareilla. Todennäköisesti postaan listani tänne paria päivää ennen itse turnausta eli jo kahden päivän päästä.

Elelkää kiltisti siihen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti