tiistai 16. lokakuuta 2012

Deathworld ja turhis


Selkeästi minusta ei ole pitämään mitään aikatauluja. Varsinkaan silloin kun tekemistä tulee oikealta ja vasemmalta.  Pahoittelen tätä, mutta tällä kertaa tuon teille:

WH40K: Deathworld

Kierros 1

Ensimmäinen kierros oli objekti peli jossa normaalien objektien sijaan keskellä oli yksi iso objektiivi jota lähelle mentäessä sattui ja tapahtui kaikkea huisia.

Venomit ovat patrollin kuninkaita.


Peli 1

Ensimmäisen ja oikeastaan ainoan merkitsevän pelini pelasin Dark Angeleita vastaan komentajanaan Matti Mäenpää. Näiltä löytyi Land Speeder, Tactical Squad sekä Devastator Squad. 

Ensimmäisenä tulikin mieleen että voihan perkele kohta lähtee ajoneuvot alta ja lujaa. Näin ei kuitenkaan käynyt, kun Ravager onnistui pamauttamaan ensimmäisillä kierroksilla land speederin ja mariineitakin rupesi kuolemaan kierroksessa tasaiseen tahtiin. Itsehän en menettänyt jostain kumman syystä mitään muuta kuin pari hull pointia parista vehiclestä. Näin oli sinetöity ensimmäinen voitto nopean terän kabalille.


Peli 2

Loput päivän peleistä olivatkin ns. vähemmän tärkeitä pelejä joiden voitto ei oikeastaan tuonut mitään muuta kuin tie breaker pisteitä.Tässä kohtaa vastaan asettui Samuli Ahokas avaruus hukillaan. Samulia vastaan olinkin pelannut aiemmin Pulis cupissa Space mariineilla ja turpaanhan siellä oli tullut, että tukka lähti. Tämä olikin oiva tilaisuus tasoittaa tilit asian suhteen.

Susien lista oli suht samanlainen kuin aiemmassa turnauksessakin; ryhmä long fangeja, grey huntereita ja thunder wolf cavalrya.Dark eldarien vehiclet eivät pidä pätkääkään long fangeista ja onnistuinkin munkittamaan kyseiset kaverit ulos kentältä vuorolla 1 ampuen niistä 4, jolloin loput juoksivat ulos huonon leadership heiton tuloksena. Tough luck. 

Matsi ei kuitenkaan ollut lähelläkään loppua lujaa vauhtia naamaan kiinni tulevien thunder wolf cavalryn ansiosta. Onnistuin niistäkin muutaman listimään pienellä keskityksellä, mutta kaksi pääsi vielä kiinni venomiini paukuttaen sen thunderhammerilla tuhannen paskaksi. Onnekseni alus ei kuitenkaan poksahtanut ja ulos tulleet kabalite warriorit säilyivät ehjin nahoin vetäytyen kauemmaksi cavalrysta. 


Seuraavalla vuorolla aloin virheellisesti jakaa tulta enkä saanut kuin toisen ison suden tapettua, ja pari perästä tulevaa grey hunteria. Grey hunterit koittivat hakea suojaa objektiivilta, joka sijaitsi bunkkerissa, mutta näiden lähentyessä bunkkerin ovi kolahti auki ja 10 siellä piileskellyttä kultistia juoksi ulos aikeinaan tappaa jokainen lähellä oleva keisarikunnan kasvatti. 


Samaan aikaan viimeinen jäljellä oleva susiratsastaja lähti vasara heiluen kohti kabalite warrior squadia, mutta ammuttiin viime hetkellä. 


Viimeisillä vuoroilla Grey hunterit listivät kultistit armottomasti ja jäivät bunkkerin suojiin kun dark eldarit ryhmittyivät bunkkerista pienen matkan päähän ja ampuivat armotta viimeiset Russin pojat.


Peli 3

Seuraavaksi pelipariksi ilmestyi Lassi Ahlberg eldareinensa. Peli itsessään ei ollut järin tapahtumarikas. Mokomat onnistuivat pudottamaan tässäkin yhden venomini ja vieläpä tappamaan pari ulos hypännyttä kabalite warrioria. Peli kuitenkin koitui tasaista vauhtia eldarien tappioon näiden melee yksiköiden kuollessa  pääsemättä perille ja ampuvien squadien kuollessa saamatta mitään merkittävää aikaan. Rupesi tuntumaan lähes pahalta pelata näinkin kovaksi viritetyllä listalla.



Peli 4


Viimeisenä pelinä tuolle päivälle tuli vastaan Juha Paananen necroneineen. Hänen listataan löytyi isohko ryhmä warrioreita, Annhillation barge ilman quantum shieldiä ja pienempi ryhmä Lychguardeja kilvillään. Peli oli lähes yhtä hurja ja tapahtumaa täynnä kuin edellinenkin. Necronit lähinnä kuolivat saaden aikaan vain yhden immobilizen reunimmaiseen venomiin. Annhibargen tuhoutumiseen vaadittiinkin ihan kaksi vuoroa, mutta ei sekään oikein mitään saanut aikaiseksi. Tämä peli löikin naulan arkkuun ja lähdin coolface päällä kotiin.



Kierros 2.

Tätä kierrosta en ole vielä pelannut kuin yhden pelin, mutta huomenna olisi tarkoitus mennä pelaamaan vielä toinenkin peli. En ole erikoisen innostunut tästä pakollisesta eliiti tai fast attack valinnasta enkä myöskään heavy support kiellosta.  Tämän scenarion idea oli tuoda hakea keskellä oleva objektiivi ja pitää sitä pelin loppuun asti itsellään. objektiivia pystyi kuljettamaan 6” kerrallaan.

Tässäkin tuli sattuman kaupalla vastaan edellisestä pelistä tuttu Juha, jonka listassa annhibarge oli lähtenyt pois, mutta tilalle oli tullut destroyereita. Deploymentina toimi vanguard strike (en muuten ole kauhean innostunut siitäkään.) ja deployment olikin vähän jännempää kuin yleensä. 

Onnistuin ryöstämään ensimmäisen vuoron ja reaverit pelmahtivatkin objektiiville ryöstäen sen itselleen.  Nyt objektiivilla paljastui myös erikois efekti joka antoi sen hallitsijalle rage erikoissäännön. 



Ensimmäisellä kierroksella ammuin myös destroyerit pois kentältä ennen kuin ne saisivat mahdollisuuden saada tuhoa aikaiseksi. Juha deplosi warrunsa kummallisen taakse ja ne eivät ehtineetkään saada oikein mitään aikaiseksi koko pelissä, ennen kuin kuolivat. lych guarditkin kuolivat keskitykseen jo vuorolla 2.



Kohti turhista

Viimeistelin listanikin viimein turhis cuppia varten. Ensimmäisestä suunnitelmasta huolimatta tähän ei sitten tullutkaan yhtäkään Soul Grinderia. Syynä aika pitkälle tehottomuus. se yksi stone thrower tai grape shot ei kuitenkaa tule tekemään niin paljoa eroa kuin esim. 2x 5 ryhmää flesh houndeja.
Listani siis kokonaisuudessaan:

LORDS |550pts.|

Bloodthirster
-armour of khorne, Immortal fury, Spellbreaker
[550pts.]


HEROES |445pts.|


Herald of Khorne #1
-Armour of Khorne, Soul Hunger
[140pts.]

Herald of Khorne #2
-Armour of Khorne, Soul Hunger
[140pts.]

Herald of Tzeentch #1
-Spellbreaker, Master of Sorcery (lore of light)
[165pts.]


CORE |979pts.|


Bloodletters #1
-29 Bloodletters, Fc, Icon of Endless War
[403pts.]

Bloodletters #2
-29 Bloodletters, Fc
[378pts.]

Pink Horrors of Tzeentch
-10 Pink horrors, Standard bearer, Musician
[138pts.]

Chaos Furies #1
-5 Furies
[60pts.]

SPECIAL |350pts.|

Flesh hounds #1
-5 flesh hounds
[175pts.]


Flesh hounds #2
-5 flesh hounds
[175pts.]


RARE |110pts.|


Fiend of Slaanesh #1
[55pts.]

Fiend of Slaanesh #2
[55pts.]

Listassa on pari kovempaa ”the hammer” yksikköä ja muutama nopeampi yksikkö, joilla on tarkoitus hakea tai sitoa vihollisen yksikköjä jotka mahdollisesti voisivat kovempia yksiköitä viivyttää tai ampua. 
Lisäksi löytyy yksi pikku maagi horroreiden muodossa joiden tarkoitus on lähinnä generoida power noppaa sekä yksi lvl 2 maagi light lorella boostaamassa ja suojaamassa lettereitä tai tarpeen tullen iskemässä missileä vihollisen yksiköihin.


Näillä suunnitelmilla kohti voittoa. Kiitokset pkp:lle kuvista!

4 kommenttia:

  1. Onks joku aivopieru vai miksei BSB:tä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei vaan mahdu järkevästi, koska molemmat letterilautat tarttee tappelevan heraldinsa. muutenkin demoneilla on lähinnä 1 järkevä lippu.

      Poista
  2. Mielenkiintoista luettavaa ja mukavaa katsottavaa. Tälläisiä raportteja näkee mieluusti jatkossakin. Vieläkin enemmän kuvia vain, niin hyvä tulee ;)

    VastaaPoista