lauantai 22. syyskuuta 2012

Härski Cup IV

Bah! 
Aina kun rupeaa sanomaan että ”kirjoitanpa kohta puoliin uudestaan”, 
niin paskan marjat siitä ikinä mitään tule. Aion kuitenkin pitää viikkottaisen postauksen tavoitetta yllä.


Härski Cup IV pidettiin viime viikonloppuna ja oli meinaan vänkää. Pelaajia tuntui tulevan yllättävänkin kaukaa kuten Porista ja Riihimäeltä. Turnauksessa pelailtiin 3 kierrosta, joista kaikki olivat Purge the alien a.ka. Tapa kaikki scenarioita erilaisilla deploymenteilla. 

Omana armeijanani toimi sekoitus Dark Eldareita (Primary) ja Tauta (Secondary). 
Koetan kirjoittaa vastustajan armeijani peli raportissa niin hyvin kuin muistan ja pahoittelen jos jotain jää puuttumaan/menee väärin. 
Listani oli seuraavanlainen:

HQ
Haemonculus #1


ELITE
Kabalite Trueborn #1
-4x trueborn, 4x blaster


Kabalite Trueborn #2
-10x Trueborn, 2x splinter cannons, 3x shard carbines


Kabalite Trueborn #3
-10x Trueborn, 2x splinter cannons,3x shard carbines

TROOPS
Kabalite Warriors #1
-5x Warriors,blaster

Kabalite Warriors #1
-5x Warriors,blaster

FAST ATTACK
Reavers #1
-9x reavers

Reavers #2
-9x reavers

HEAVY SUPPORT
Ravager #1

TRANSPORTS
Venom #1 (Trueborn #1)
-splinter cannon


Venom #2 (Warriors #1)
-splinter cannon

Venom #3 (Warriors #2)
-splinter cannon

Raider #1 (Trueborn #2)

Raider #2 (Trueborn #3)

ALLIES
HQ
Battlesuit Commander #1
-Shas'el, t-l missile pod, targeting array, H-w black sun filter

Bodyguard team #1
-2x shas'vre, 2x t-l missile pods,2x targeting arrays, 2x h-w drone controllers, 4x gun drones
ELITE
Battlesuit team #1
-3x Shas'ui, 3x t-l missile pods,3x  targeting arrays

TROOPS
Fire warrior team #1
-6x Fire Warriors

HEAVY SUPPORT
Broadside battlesuit team #1
-2x Broadsides, 2x Multi-trackers




Itse pelit menivät suht odotettavasti. Olin tyytyväinen etten saanut juuri ketään oman klubini pelaajia vastaani turnauksessa, sillä on aika ”meh” pelata pelaajaa vastaan turnauksessa, jota vastaan voi muutenkin pelata million vain.



Kierros 1: Dark Eldar vs. Necrons


Olinkin odottanut että vastaani tulisi ainakin jossain kohtaa turnausta necroneita. Ovathan ne kuitenkin sangen suosittu (kts. top tier) armeija. Deploymenttina toimi Hammer & Anvil. 

Necroneilta löytyi listaltaan pari lentokonetta, Imotekh Immortalien kanssa, Cryptek Warrior lauman kanssa, Necron Lord Lychguardien kanssa, squadillinen Deathmarkkeja, Scarabeja, Annhilliation Barge sekä C’tan Shard. 

Ensimmäiset 3 vuoroa olivat nightfightia Imotekhin sääntöjen ansiota ja salamoita lenteli haavoitellen sitä ja tätä omasta joukkueestani. Toisaalta taas nightfight haavoitti necroneita melkein enemmän, sillä Dark eldareiden laakeja vastaan ei saatu minkäänlaista coveria night visionin ansiosta. 

Lisäksi Warlord traitikseni sain traitin joka antoi -1 vastustajan reserviheittoihin plussattuna vielä se että onnistuneet reserviheitot piti rerollata. Tämä vaikutti siten että vastustajan lentokoneet tulivat vasta vuorolla 3 ja 4, jolloin suitit onnistuivat ampumaan ne ihan kiitettävällä tehokkuudella alas (twin-linked missilepod roks). 
Pelin momentti kuitenkin oli kun vastustajani lentokone ajoi rivissä olevien venomien viereen, jotka tätä ennen olivat rankaisseet necron warriorien laumaa kentän toisella puolella. Lentovekotin laukaisi jännän kuuloisen aseensa, jonka nimeä en muista, ja onnistui tällä saamaan kaikki 3 venomia armoilleen. Laakit olivat auto penetraatioita, joten piti ainoastaan heittää josko flickerfieldini venomeissa toimisivat. Heittojen tulokset: 5,5,6(!!!). Aivan uskomaton munkki siihen väliin. 

Lentovekottimen tesla-ase kuitenkin onnistui hajottamaan yhden venomin ja sen väki (mukaan lukien kyydissä ollut warlord) lähtivät juoksemaan. 
Sain onneksi moraalin kuntoon ennen kuin ohittivat kentän reunaa. Reaverini suorittivat yllättävän hyvin tässä, silpoen ylilennollaan kaikki lych guardit ja Lordin. Lord Tapettiin 2 kertaa, mutta pirulainen ei halunnut millään pysyä maissa. 

Vuoroon 5 Mennessä olin itse menettäny Broadsidet joiden kimppuun oli käyty scarabien kanssa ja lähes tulkoon kaikki vehicleni. Itse sain pisteet molemmista lennokeista, scarabeista, annhilator bargesta, c’tanista, lychguardeista sekä death markeista. Vastustajani kuitenkin piti hallussaan Warlordia, mutta minä Linebreakeria.


Peli päättyi pistein 8-8, joka ansaitsi molemmille pelaajille 5 turnauspistettä. Minulle irtosi myös 2 maalauspistettä puoliksi maalatusta armeijasta sekä pienestä konversiosta.

Kierros 2: Dark Eldar vs. Daemons of Chaos

Demonit olivat pelillisesti minulle hieman uusi tuttavuus, eikä sinänsä ihme kun noita vastaan pääsee niin harvoin pelaamaan. Tämä taisi olla kolmas pelini näitä vastaan. Vastustajallani oli näköjään iloista mieltä ja tahtoa ladata listansa internetin syövereihin:


Fateweaver

Bloodthirster, unholy might, blessings of the blood god

4x Bloodcrushers, fury, icon, instrument

6x Fiends of Slaanesh, unholy might

6x Fiends of Slaanesh, unholy might

TROOPS

3x Nurgling base

3x Nurgling base

HEAVY SUPPORT

3x Daemon prince, daemonic flight, iron hide, mark of tzeentch, bolt of tzeentch, daemonic gaze

Ihan jännä lista. Demonit antoivatkin ihan kunnon juoksutuksen.


Monsterit joka joukkueessa ovat vain harvinaisen allergisia Dark Eldareiden poison aseille ja battlesuitit tällä buildilla ovat omiaan tiputtamaan lentäviä monstereita taivaalta.

Deployment muoto oli tällä kertaa tuttu ja turvallinen dawn of war. Mitään yllättävää ei oikeastaan tapahtunut matsissa; Prinssit putoilivat ja kuolivat yksi kerrallaan, Reaverit hoitelivat nurglingit pois päiviltä, warriorit ja truebornet ampuivat alhaalla olevia kohteita sen minkä kerkesivät. 

Kairoksen re-rollatavat savet kyllä nostivat välillä hien pintaan, mutta tämäkin kuoli johonkin omaan testiinsä ottaessaan ensimmäisen woundinsa. 
Minulta kuolivat Fire warriorit (jotka onnistuivat tekemään Bloodthirsteriin 2 woundia. Meleessä.), toiset Reaverit sekä muutama vehicle.
Demoneilta kuolivat yllättäen kaikki. 10-0. Oma listani oli ilmeisen täydellinen painajainen demoneille, mutta vastustajallani kävi myös pahuksen huono tuuri muutamassa charge rollissa (random charge on kiva juttu.).

Tämä matsi toi 10 pistettä turnauspiste tiliini.





Kierros 3: Dark Eldar vs. Necrons

Taas Necroneita. Pelaajana vieläpä henkilö jota vastaan joudun joka ikisessä turnauksessa muutenkin. Pelaaja joka aina pilaa hyvän ja tahdikkaan voittokulkuni randomilla saissellaan. Mno ei. 

Juho on jees kaveri ja tätä vastaan on aina mukava pelata, mutta se pitää kuitenkin paikkaansa, että joudun turnauksissa suht usein tätä vastaan, mikä on sinänsä ikävää kun olen kaverin kanssa muutenkin ihan tarpeeksi tekemisissä. 
Pelaamistani ei muutenkaan auttanut että kello läheni jo kuutta ja alkoi olemaan hieman väsynyt meininki siinä kohtaa. 
Sekään ei auttanut että muita ihmisiä jotka pelasivat pelinsä perin nopeasti tulivat huutelemaan pöydän reunoille hävyttömyyksiä (saatanan Sulkaset). 

Vastustajani lista kaikessa epäpyhyydessään:

Necron lord
-orb,Warscythe

Court:
Stormtek,voltairic staff

Stormtek, voltairic staff & Lighting field

Triarch stalkker, particle

18xNecron warriors

10xImmortals

9xNecron warriors, Night scythe

5xTomb blades, particles, shieldvanes

5xWraiths, 3xwhips

3xHeavy destroyers

Doomscythe

Annibarge

Doomsday ark

Peli eteni vähintäänkin mielenkiintoisesti. Deployment tyyppi oli vanguard, joka taitaa tällä hetkellä olla itseäni vähiten miellyttävä deployment vaihtoehto.

Mukavinta oli, että näkyvyyttä estämässä vastustajasta päin ei ollut juuri muuta kuin yksi Fortress of Redemption. 
Yllättävää kyllä ensimmäisellä vuorolla Juho ei saanut ihan liikaa omia vehicleitäni tuhottua, kun taas omalla vuorollani sain suht hyvin ammuttua tavaraa; mm. Annhibargen, doomsday arcin , sekä suurimman osan wraitheista. Muuten kuolikin vain muutama necron sieltä täältä. 

Sain vaihteeksi warlord traitikseni saman kuin ensimmmäisellä kierroksella. Tämä ei kyllä auttanut yhtään sillä vuorolla 2 saapuivat lentokoneet ja tuhosivat vehicleitä vähintäänkin pisteidensä arvoisesti. 
Sain loppupelissä pudotettua molemmat lentokoneet,tapettua Heavy Destroyerit ja warriorit. Vaihteeksi sain myös lordin alas. kahdesti, mutta kolinaveikko päätti joka kerta nousta takaisin ylös eväten minulta kaksi pistettä. 
Jäljelle jääneet wraithit saivat vielä aikaiseksi tuhota broadsideni , kun taas necronien omat jetbiket aiheuttivat tuhoa ja hirveyksiä omalla kentän laidallaan. Minulla olikin pelin loppuessa vain molemmat battlesuit ryhmäni, firewarriorit sekä rippeet lähes kaikista warrior sekä trueborn ryhmistäni ja linebreakerin tuovat reaverini. 
Peli kuitenkin päättyu 8-12 joten kierroksesta tuli itselleni vain 3 pistettä.

Muutama taktinen virhe tuli omalta osalta tehtyä, yksi oli luonnollisesti se perus reaverien asettelu, jolloin viholliset pääsivät laukomaan näitä ikävän paljon. Tähän kuolikin toinen reaver squad. 
Toinen vähän oleellisempi virhe oli Necron warriorien hoitamisen yrittäminen blaster trueborneilla, siinä missä suitit olisivat hoitaneet asian 5x tehokkaammin. Menetin tässä möhlinnässä haemonculuksenkin ja annoin näin pari ylimääräistä pistettäkin. Hyvä minä!

Lopulliset tulokset ovatkin tässä:



Lopullinen rosteri, jossa on tummennettu klubimme pelaajat. Herra Dahlmanilla ei kyllä hukkia paljon kentällä näkynyt.

Turnaus meni omalta osaltani ihan hyvin. Olin tyytyväinen että pääsin top 10 sijoille ja turnaushenkikin oli ihan letkeä.Kiitänkin kaikkia asianomaisia turnauksesta ja odotan innolla seuraavaa.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Sodan liekkejä ja maastonrakennusta


Huhheijaa! 
Blogiputkeni jäi näemmä hieman lyhyeksi muutama viikko sitten, mutta tästähän ei voi jatkaa kuin ylöspäin. Koitan tästä edes päräyttää ainakin yhden postauksen viikossa.  Mutta lässynläät sikseen;

Pöheikköä sodan liekeissä

Ostimme n. 1,5 viikkoa sitten kaverini kanssa puoliksi flames of warin aloitus pakkauksen nimeltä ”Achtung!”, jossa tuli sääntökirja, aloituslehtinen sekä 5 Tankkia, joista 3 oli M4A1 Shermaneja ja 2 Saksalaisten Stug G mallisia Tank huntereita.
 Jaoimme tankit siten, että itse otin Shermanit. Näiden maalaus oli ihan leppoista, koska 15mm skaalan tankkeihin riittää aika pitkälle yhdet päävärit jonka jälkeen vain washataan.

Pelasimme aloituslehtisen pelit pariin kertaan, että saimme suht hyvän käsityksen perus säännöistä. Viimeisessä scenariossa tarvittiin infantrya jolloin käytimme Warhammer fantasyssa tulevia neliöalustoja infantryna.

Peli tuntuu pahuksen nopea tempoiselta ja ihan mukavalta nopan heittelyltä. Tankit tuhoutuvat reeeilusti helpommin kuin esimerkiksi 40k:ssa, mutta tässä on myös mahdollisuus tankkien osuessa aiheuttaa paniikkia sen miehistössä, jolloin nämä juoksevat tankista ulos ja heittävät omalla vuorollaan moraaliap päästäkseen takaisin tankkiin sisälle.

Pelistä hurmioituneena halusin saada nopeasti semi hyvännäköistä maastoa peliin, jota voisi myös kuitenkin käyttää muissakin peleissä. Ensimmäisenä mieleeni juolahtikin metsä. Kävin ostamassa harraste liikkeestä 0,5€ maksavia puita muistaakseni 4 ja aloin suunnittelemaan palasia. materiaalit joita loppujen lopuksi käytin olivat:

  • kapalevy (foamboard)
  • Massa
  • Kyseiset puut (duh!)
  • hiekka
  • Citadelin glade grass
Lopputulos :

M4A1 Shermanit rymisevät pöheikössä


Elrond grindaa metsässä jättiläishämähäkkejä.

Vulkan He'stan perinteikkäästi etsimässä primarkin jättämiä artefacteja

Kaikki pöheiköt muodostamassa isomman area terrainin.

Lopputulos oli mielestäni ihan siedettävä ja maaston palat helppokäyttöisiä puiden irroitettavuuden vuoksi.

Tänä viikonloppuna Orivedellä järjestetään Härski Cup, joka on 2000pts. armeijoilla pelattava 40k mättö pelkillä purge the alien scenarioilla. Itse olen lähdössä matkaan Dark Eldareilla. Todennäköisesti postaan listani tänne paria päivää ennen itse turnausta eli jo kahden päivän päästä.

Elelkää kiltisti siihen asti.